Jos u mom prvom ranom djetinjstvu osjetio sam prazninu u mojoj dusi.Nesto mi je veliko nedostajalo bili je to bolno,prazno i tesko..Od prvog saznanja znao sam se povlaciti u moj jedan kutak u kojem sam provodio svakodnevno vrijeme.
ehh sjecam se ko danas imo sam tu jedno siljte a mama mi ga oblozila sa jednim svojim iznosanim dimijama
Bili su ti neki sitni cvijetici po tom platnu.Kad bi god osjetio tu neku tugu koja mi se tako cesto navracala.Brzo bi se povukao u svoj kutak potrbusio mi se,naslonio glavu na lijevu ruku,dok bi sa prsticima od desne ruke caprkao po tim cvjeticima od maminih dimija koje je oblozila moje siljte..
Znao sam plakati ali sam skrivao da mama nevidi.
Bilo mi je zao.Jer sam vidio tuga koja se javlja kod mene da je to ista tuga koji i ona nosi...
Imao sam samo majku a ona mene..
EH da sam bar babu zapamtio mozda bi mi bilo lakse..
Ovako ga trazim u drugim ljudima.
Sve ga zamisljam ma bar da sliku imam njegovu..
Mama kaze SINEE nisu nam dali nista da ponesemo sa sobom
samo sam tebe ponijela....Onda bi ja brzo upitao--MAMAA a BABO kad ce on doci ??
tad bi me privukla sebi,stega uzase pa bi mi rekla..Doce sine
doce BABO..
UHH KAD CE DOCI JA NEMOGU DOCEKATI
Pocinjem da pricam sa BABOM a nisam ga ni zapamtio...
Cesto majku ispitujem da mi prica o tebi BABO kakav si bio
Kakav si BABO..Kad se igram sa djecom da im kazem kakav je i moj BABO,
Mozda ce me i uciteljica pitati u skoli pa da joj kazem kakav je i moj BABO.
Mama bi me svako vece pred spavanje milovala i prica o tebi BABO.Kaze mi da imamo istu kosu,kaze da imamo iste oci
Pitaj je BABO-zasto mi je ovaj jedam zub malo podignut na drugi a ona kazee tako ti je i u BABE bio
UH BABO PA JA SAM ISTI TI
KAD CES DOCI JA NEMOGU DOCEKATI..
BABO da ti kazem ..mama svaku vece uzme abdest i klanja za tebe.Poslije bi otisla u secijsku sobu sjela bi onako u mraku kraj prozora,prebacila bi maramu preko glave uzela svoj tespih pa bi i dalje molila dragog ALLAHA da nam dodjes.
Uh BABO sto bi ja volio da tebi mogu gledati u oci kad ovo pricam.Tako i mama kad prica o tebi ma ja je samoo u oci gledam i netrepcem.
KAD CES DOCI JA NEMOGU DOCEKATI..
Polako prolaze godine za godinom.
Ja nespavam na onom siljtetu vise BABO..
Ja sam staso u momka BABO.
A mama me sve vise i vise voli
Sve se promijenilo
Samo majka jos uvijek, svako vece sjedi na seciji pokraj prozora sa tespihom u ruci
moleci ALLAHA da nam dodjes BABO.....
Cao narode. Ima li zainteresiranih za pomoc oko ciscenja pred koncert i uz sami koncert nam treba pomoc. Javite se kod Sude, Mersihe, Ize ili kod mene. Akcija je 29.jula u 18.00 pred skolom.